Εικ. 1 Τα κρεβάτια θεραπείας της Gymna διακρίνονται για τη δυναμική ευστάθειά τους χάρη στο σύστημα G.S.P.

Σύστημα δυναμικής ευστάθειας κρεβατιών θεραπείας G.S.P.

Ο οίκος Gymna, εδώ και 40 χρόνια κατασκευάζει κρεβάτια φυσικοθεραπείας κορυφαίας ποιότητας και σταθερότητας. Το σύστημα δυναμικής ευστάθιας G.S.P. που εφαρμόζει, βελτιώνει κατά 20% τη σταθερότητα του πλαισίου. Διαβάστε περισσότερα.

Ποσότητα

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός κρεβατιού θεραπείας είναι η επίτευξη της σταθερότητας. Η σταθερότητα ενός κρεβατιού παίζει σημαντικότατο ρόλο, ιδιαίτερα στη θεραπεία με θεραπευτικούς χειρισμούς.
 
Τα περισσότερα κρεβάτια φυσικοθεραπείας έχουν την τάση να μετατοπίζονται, να ταλαντεύονται ή να αναπηδούν προς τα κάτω κατά την εφαρμογή πίεσης π.χ. κατά την εφαρμογή ενός θεραπευτικού  χειρισμού του φυσικοθεραπευτή πάνω στον ασθενή.
 
Η Gymnα είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κρεβατιών φυσικοθεραπείας παγκοσμίως. Μέσα από 40 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, εξέλιξε τον τρόπο σχεδιασμού και παραγωγής των κρεβατιών θεραπείας σε όλα τα στάδια, έτσι ώστε να παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά ευστάθειας κατά την εφαρμογή δυνάμεων. Όλες αυτές οι διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής που ανέπτυξε η Gymna, δημιούργησαν το μοναδικό Gymna Stability Profile (Εικ.1).
 

Ποιότητα κατασκευής
Για τα κρεβάτια φυσικοθεραπείας της Gymna χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο υλικά κορυφαίας ποιότητας και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής. Για παράδειγμα η κοπή των μεταλλικών μερών γίνεται με ρομπότ και χρήση laser, οι υδροπνευματικοί μηχανισμοί κατασκευάζονται στη Γερμανία ενώ τα κρεβάτια κατασκευάζονται στο Βέλγιο ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα οι προδιαγραφές ποιότητας. Έτσι διασφαλίζονται τα κορυφαία χαρακτηριστικά των κρεβατιών της Gymna  όπως η υποδειγματική ευστάθεια και η αντοχή τους (μέγιστο βάρος χρήστη 200 kg).
 

Μέτρηση της δυναμικής ευστάθειας.
Για την αξιολόγηση της δυναμικής ευστάθειας δύο παράγοντες είναι σημαντικοί:
• Η κίνηση αντίδρασης που κάνει το κρεβάτι σε μία εξασκούμενη δύναμη (πχ. κατά τη διάρκεια μίας θεραπείας).
• Ο χρόνος αντίδρασης που χρειάζεται το κρεβάτι για να επαναφερθεί στην αρχική κατάσταση ηρεμίας. Όσο μικρότερη είναι η κίνηση αντίδρασης και όσο συντομότερος είναι ο χρόνος αντίδρασης τόσο καλύτερη είναι η δυναμική ευστάθεια.
 

Ποιο είναι το μυστικό του G.S.P.;
Για το σχεδιασμό των κρεβατιών γίνεται χρήση των πιο σύγχρονων λογισμικών σχεδίασης 3D-CAD. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση κατά 20% της σταθερότητας του πλαισίου. Η στήριξη των επιφανειών θεραπείας έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά με τη χρήση στιβαρότερου πλαισίου και με τροποποιήσεις στην τοποθέτηση των πνευματικών ελατηρίων και των μοτέρ. Οι τελευταίες μέθοδοι παραγωγής, που εφαρμόζονται, εγγυώνται υψηλή ακρίβεια σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
 

Μελέτη δυναμικής ευστάθειας
Σε συγκριτική μελέτη ενός κρεβατιού της Gymna και ενός άλλου κρεβατιού με τα ίδια χαρακτηριστικά και παρόμοια τιμή, μελετήθηκε η ποσότητα της κίνησης   προς τα κάτω καθώς και η αντίδραση επαναφοράς των κρεβατιών στην αρχική τους θέση μετά από την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης δύναμης.

Οι δύο καμπύλες δείχνουν ένα πολύ διαφορετικό προφίλ σταθερότητας. Κατά την εφαρμογή της ίδιας δύναμης (μπλε γραμμή) το κρεβάτι Gymna μετακινήθηκε πολύ λιγότερο και επανήλθε στην αρχική του θέση πολύ γρηγορότερα (κόκκινη συνεχόμενη γραμμή) από ότι το άλλο κρεβάτι (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) (Εικ.2).
 

Τι σημαίνει το G.S.P. για εσάς και τον ασθενή σας;
Ένα σταθερό κρεβάτι θεραπείας σημαίνει κατά κύριο λόγο ότι μπορείτε να βασίζεστε πάντοτε επάνω του ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες. Για εσάς σημαίνει ότι οι θεραπευτικοί χειρισμοί γίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια αφού οι δυνάμεις επικεντρώνονται στον ασθενή χωρίς να απορροφώνται από την κίνηση υποχώρησης του κρεβατιού. Μεγαλύτερη ακρίβεια σημαίνει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της θεραπείας (Εικ. 3).
 
Για τον ασθενή σας το G.S.P. σημαίνει ότι του παρέχεται άνετη και εύκολη τοποθέτηση στο κρεβάτι καθώς και αίσθηση ασφάλειας ώστε να εκτελεί απερίσπαστος τις οδηγίες σας. Με δύο λόγια, το G.S.P. εγγυάται μία σταθερή και ασφαλή θεραπεία!

Σχετικά προϊόντα

(Υπάρχουν 10 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία)

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password